Slide3Slide5

Brugse Autonome Bierproevers VZW Presenteert

Brugs Bier Festival

Fruitbier

Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, banaan en appel zijn mogelijk. In moderne brouwerijen wordt vaak enkel sap toegevoegd aan het bier. Veel bieren worden bovendien nog gezoet. De naam van een fruitbier kan bestaan uit de naam van het oorspronkelijke bier en het toegevoegde fruit.

"Fruitbier" op het bierfestival:

Bon Secours Myrtille, Bosbier, Kriekenbier Lager, Kriekenbier Wheat, Cuvée Soeur'ise, Ducassis, Redbocq, Gauloise Fruits Rouges 2018, Blanche de Namur Apple, Blanche de Namur Rosée, Liefmans Kriek-Brut, Cherry Chouffe, Paljas Rosé, Boscoli, Floris Apple, Floris Framboise, Floris Fraise, Floris Cactus, Floris Mirabelle, Delirium Red, Floris Kriek, Kompel Kriek, Appel Lindemans, Cassis Lindemans, Framboise Lindemans, Kriek Lindemans, Pecheresse, Mongozo Coconut, Mongozo Mango, Mongozo Banana, Kriek des Jacobins, Silly Rouge, Waardamse Framboos, Keyte Kriek Magic, Oude Quetsche Tilquin.
< Terug naar overzicht met de biersoorten