Slide3Slide5

Brugse Autonome Bierproevers VZW Presenteert

Brugs Bier Festival

Spontane gisting

De spontane gisting is een manier van gisten. Als men wort een tijdje aan de open lucht blootstelt komen er natuurlijke gistsoorten in; deze zullen dan de suikers in alcohol omzetten. Anders dan bij "normale" gisting waarbij men met gekweekte giststammen werkt is er nauwelijks controle over welke gisten in het bier aan het werk gaan. Ook zijn de natuurlijke gisten minder efficiënt waardoor veel suikers en andere smaakcomponenten in het bier achterblijven. Doordat dit bier in open vaten gist kan het koolzuur ontsnappen en is dit bier "plat". Tegenwoordig wordt nog steeds gebruikgemaakt van deze brouwtechniek, bijvoorbeeld bij de Belgische lambiekfamilie.

Bieren op het bierfestival met "spontane gisting":

Kriek Boon, Oude Geuze Boon, Geuze Mariage Parfait, Kriek Mariage Parfait, Oude Kriek Boon, Oude Geuze Boon Black Label, Timmermans Oude Lambiek, Cantillon Gueuze, Cantillon Kriek, Oude Geuze 3 Fonteinen, Oude Kriek 3 Fonteinen, Girardin Gueuze Fond (Zwart etiket), Girardin Gueuze Filtre (wit etiket), Girardin Kriek, Oude Gueuze Hanssens, Oude Kriek Hanssens, Appel Lindemans, Cassis Lindemans, Faro Lindemans, Framboise Lindemans, Kriek Lindemans, Oude Geuze Cuvee Rene, Pecheresse, Ginger Gueuze, Cuvee des Jacobins, Kriek des Jacobins, Oude Geuze Oud Beersel, Oude Kriek Oud Beersel, Oude Gueuze Tilquin, Oude Quetsche Tilquin, Timmermans oude gueuze, Timmermans oude kriek, Timmermans Kriekenlambiek.
< Terug naar overzicht met de gistingen