Slide3Slide5

Brugse Autonome Bierproevers VZW Presenteert

Brugs Bier Festival

02 02 2019 & 03 02 2019

Hoge gisting

Hoge gisting of bovengisting is een manier van gisten die gebruikt wordt bij het brouwen van bier. Bovengisting vindt plaats bij een temperatuur van 15-25 °C, al naargelang de biersoort. De gist blijft bovenop het wort drijven. Bovengisting is een moeilijk controleerbaar proces, omdat de kans op ongewenste bacteriën groot is vanwege de hoge temperatuur. Het eindresultaat kan daardoor sterk variëren. Bovengegist bier wordt vaak in minder grote partijen op de markt gebracht.

Bieren op het bierfestival met "hoge gisting":

Chimay Doree, Westmalle Extra, ALFRED, ZULTE BLOND, BAB Mystère, BAB Mystère Vintage, Curtius, Black C, Smash {C}, Bar Belge, Delta IPA, Jungle Joy, Kwaremont, Petrus Nitro Quad, Petrus Nitro Quad Cherry & Chocolate, Wieze, Brewmaster's Selection - Wild Funky Wit, Brewmaster's Selection - Wild Quadrupel, Brewmaster's Selection - Wild Tripel Hop, Petrus Sour Passion Fruit, Wipers Times 16, HIP Hop Purple Haze, Herborist, Tripel Achiel, Kompel Bovengronds, Kompel Ondergronds, L'Arogante IPA, Stout-ish, Remise 56 Tripel, Jan van Oudenaarde, Slaapmutske Hop Collection, KEREL Kaishaku, KEREL Pink Imperial, KEREL Saison, Grapefruit IPA.
< Terug naar overzicht met de gistingen